WELCOME TO GOOD STUFF! BOOKS

Good Stuff! Books is een nieuwe uitgeverij. Opgericht door journalist, auteur, muzikant, singer-songwriter, gitarist, scenarist, germanist en nog-van-alles-ist Erik Segers. Die nu dus ook uitgever is. Kwestie van zich in zijn vrije tijd als hij niks nuttigs te doen heeft, zich wat onnuttig bezig te houden. Tot het nut van ‘t algemeen. En vermaak van het volk.

Waarom een nieuwe uitgeverij? Wel, in navolging van Pieter Aspe en Marnix Peeters wilde de heer Segers zijn eigen boeken zélf gaan uitgeven. Kwestie van hip en eigentijds te zijn. Met de hulp en steun van graphic designer Sigrid Vanhoutte, die als stille vennoot en wettelijke echtgenote bij de zaak werd betrokken, kreeg het uitgeefproject al snel vorm. Een vorm die mag gezien worden. De lay-out van ‘Ik ging naar de dokter’ (verschenen op 20 augustus 2019) is oogstrelend én prikkelt de nieuwsgierigheid. Het is niet alleen de eerste publicatie van Good Stuff! Books, maar ook de debuutroman van Erik Segers. ‘Het zou wat kunnen worden’, voorspelde een kenner. En jawel, het is een succes geworden. Vorig jaar rolde de tweede druk van de persen. Aangemoedigd door niemand minder dan Herman Brusselmans bracht Erik Segers in de zomer van 2020  al een nieuwe roman uit: ‘Een meisje met twee borsten’. Een half jaar later volgde ‘In de lavabo’. Herman las en zag dat het goed was: ‘Weder een stap vooruit in je oeuvre, Erik. Je drie boeken zijn verschillend, maar zitten in dezelfde hoek: uitzinnig, grappig, alle kanten opvliegend proza. Zo moet het zijn.’

Good Stuff! Books wil niet alleen romans van Erik Segers uitbrengen, maar ook boeken van anderen uitgeven. In september 2020 is de rijkelijk geïllustreerde autobiografie van de bekende Vlaamse acteur Ivo Pauwels verschenen. In mei brengen we ‘Wat niet weet’, de veelbelovende debuutroman van Elodie Foulon op de markt, een knap geschreven thriller. En in juni volgt de vierde roman van Erik Segers: ‘Hotel Adonis*****’. En er staan nog boeiende, spraakmakende en verrassende uitgaven op de planning. We keep on publishing,  you keep on reading!

Books, books, books