Erik Segers
‘Elke Man Is Een Vrouw’

VERSCHIJNT OP 21 MAART

++++

De Vijfde van Segers is een klepper van formaat.

Hilarisch en geschift in ’t kwadraat.

++++

‘Elke Man Is een Vrouw

Maar Niet Elke Vrouw Is Een Man’

+++

‘Maar wat is normaal? Zijn we niet allemaal een beetje abnormaal? We moeten de vrijheid hebben om te kiezen voor ons eigen normaal.’

Een ernstige bedenking, maar wees gerust: er wordt een ernstig loopje met de ernst genomen in de vijfde roman van Erik Segers, waarin de auteur weer alle absurde registers opentrekt én ook actuele hot items als transseksualiteit en genderfluïditeit onder z’n misvormde loep neemt. Een klepper van formaat om u en jij, hij en zij en nog van alles tegen te zeggen.

Voor het eerst kruipt Erik Segers in de huid van een vrouwelijk hoofdpersonage, dat van bij de start meteen krijst van ontzetting. Wat haar overkomt grenst aan het ongelooflijke. En dat is het ook. Of toch niet? Wordt zij écht een man? Of ís zij het al? Vele onzinnige vragen smeken om zinnige antwoorden die er slechts moeizaam komen en dan nog vaak onzinnig blijken te zijn. Zowat alle personages in dit compleet van de pot gerukte verhaal worstelen met hun genderidentiteit. De auteur creëert een wereld vol mysteries, gekke figuren, blauwe en groene wezens, kleuren die veranderen, mannen die vrouw worden en vice versa en weer terug. Meer dan ooit is niets wat het lijkt.

+++

‘Uitzinnig, grappig, alle kanten opvliegend proza. Zo moet het zijn.’ – Herman Brusselmans

+++

‘Erik Segers bezit unieke creatieve talenten. Hij is een getalenteerde en veelzijdige auteur.’ – Peter Van Bavel (Nederlandse recensent)

+++

Erik Segers (geboren te Hamme in 1961, woont sinds 2000 in Kontich) is freelance journalist, studeerde Germaanse filologie aan de universiteit van Gent, schreef kortverhalen en televisiescenario’s, en publiceerde een boek over Lode Zielens. Sinds 2019 is hij succesvol als romanschrijver. Na ‘Ik ging naar de dokter’, ‘Een meisje met twee borsten’, ‘In de lavabo’, ‘Hotel Adonis*****’ is ‘Elke Man Is Een Vrouw’ z’n nieuwste en meest lijvige worp.

 

+++

Tipjes van de sluier worden al opgelicht in de column die Erik Segers schreef voor de boekensite www.boeken-cast.nl

<klik op onderstaande link>

Column Erik Segers

Een uitleg waar je toch even de wenkbrauwen bij mag fronsen…

<klik op onderstaande link>

Tja, tja…