Guy De Pré
‘De Pré Selectie’

Een boek voor elke échte muziekliefhebber.

 

+++

In ‘De Pré Selectie’ op TV Plus maakt Guy De Pré een selectie uit zijn platencollectie. Oude singles. Platen uit De Pré Historie zeg maar. De ‘100 beste’ vind je in dit boek (op singlehoesgrootte). Bij elke plaat vertelt de iconische radio­presentator een pittig verhaal gekruid met fijne humor, historische feiten, persoonlijke bedenkingen, en leuke wist-je-datjes.

Zo kom je te weten wat het eerste singletje was dat hij als jongetje van 12 met zijn spaarcenten kocht, hoe hij bijna niet meer bijkwam van het lachen toen zijn copain Walter Grootaers hem vertelde dat zijn popgroepje ‘De Kreuners’ zou heten, én dat hij Walters vrouw leuker vond dan dat groepje.

Ook Sade vond hij leuk. Toen die in 1984 haar superhit ‘Your love is king’ kwam zingen in het casino van Oostende, was Guy behoorlijk van zijn sokken geblazen. ‘Sade was zo’n stijlvolle verschijning dat ik er vier decennia later nog altijd niet helemaal van bekomen ben’, geeft hij nu toe.

 

+++

Een boek dat je grijs mag draaien.

+++

Ontdek de songs via de QR-codes!

+++

 

Guy De Pré (1954) presenteert al sinds 1984 ‘De Pré Historie’ op Radio 2. Nog steeds luisteren elke zondagochtend honderdduizenden mensen naar dit langstlopende radioprogramma met dezelfde presentator. In de jaren negentig kreeg het ook een televisieversie. Jarenlang toerde Guy als dj rond met ‘De Pré Historie Live’. Ook als schrijver weet hij mensen te boeien én te entertainen.

promoclip

 

boekvoorstelling

 

op de radio: (klik op de link hieronder)

In de Spits bij David Van Ooteghem, op Radio 2.

 

persartikels: (klik op links hieronder)

‘Een must-have voor elke muziekliefhebber.’ (Deugenieten)

‘Een waar belevingsboek.’ (Gazet van Antwerpen)

‘Een eyecatcher, streling voor het oog.’ (TV PLUS)

‘Nieuw boek over 100 singles.’ (Het Laatste Nieuws)

 

recensies: (klik op link hieronder)

‘Het ideale geschenk.’ (De Boekenkast)

‘Schitterend werk. Een aanrader zonder meer.’ ( Lambert Smits – Keys & Chords)

‘Vlotte schrijfstijl.’ (Patrick Van de Wiele, Cultuurmania)

“Dit boek is écht een plaatje!’ (Peter van Bavel, Boeken-cast)