Ivo Pauwels
‘Dedju!’

Van koning Boudewijn tot Nonkel Jef

‘Dit heb ik nog nooit verteld. Ik ben in mijn leven geweldig recht door zee geweest, daardoor soms vele mensen kwetsend. Ik kon hard zijn. Mea culpa daarvoor. Toch kan ik wel stellen dat ik een geweldig leven heb gehad, vele zalen aan het lachen heb mogen brengen, het blijft nazinderen.’

Iedereen kent Ivo Pauwels als de vloekende boer uit de VTM-serie ‘Nonkel Jef’, maar hij was ook een krak in het imiteren van koning Boudewijn. Honderden rollen heeft hij gespeeld, op tv en op de planken. Voor het eerst vertelt de acteur zijn volledige verhaal, en hij doet dat in z’n eigen woorden. Eerlijk, recht uit het hart. Geheimen worden ontbloot. Over de vrouw die hem heeft ontmaagd. Over de nacht in de gevangenis in Parijs. Zijn avonturen in Congo en vele andere verre landen.

Alles heeft hij uit zijn eigen pen laten vloeien. Dit is zijn eerste en helaas ook zijn laatste boek, want Ivo overleed op 8 september 2023. In zijn levensavond wilde hij graag terugblikken. Met een lach en een traan, en op tijd en stond een goeie vloek. Een boeiende, geïllustreerde autobiografie met vele nooit eerder vertoonde foto’s uit zijn privéarchief. Dedju, toch, dit heb je nog nooit gezien!

Ivo Pauwels (1938-2023) was een Vlaamse acteur, bekend van theater en televisie.
Hij debuteerde op zijn 82ste als schrijver met zijn autobiografie ‘Dedju!’

Boektrailer op YouTube:

Recensie:

Hier sé, daar sé, Ivo Pauwels heeft nen boek geschreven godvernondemiljaardedju!