Meredith Van O
‘De Vuurvrouw’

ALS TWEE OVERLEVERS ELKAARS PAD KRUISEN EN DE OBSESSIE GROEIT, GEBEUREN ER ZEER BIZARRE DINGEN…

+++

Wanneer ex-lerares Maritgen besluit om een einde te maken aan haar leven vol mislukkingen, vindt ze in een park een mooi versierd notitieboekje met merkwaardige levenswijsheden. Het boekje blijkt toe te behoren aan de Japanse restaurantbediende Tatsuo, die er zijn observaties over zijn ongewone leven in het westen in noteert. De vondst in het park is de start van een spannende paringsdans tussen twee extreme personages die uitmondt in een regelrechte obsessie van Tatsuo voor Maritgen. Hij raakt zo geobsedeerd door deze ‘vuurvrouw’ dat hij een aantal sleutelfiguren uit haar leven uitschakelt. Zij vindt in het boekje inspiratie om haar chaotische leven weer op de rails te krijgen en stelt zich alsmaar onafhankelijker op. Dit drijft Tatsuo tot enorme wanhoop en het uitdenken van een onwaarschijnlijk plan om haar voor hem te winnen.

‘De Vuurvrouw’ is een literaire thriller met vele lagen. Intrigerend, spannend, diepzinnig, poëtisch, uniek. Een boek dat je bij je nekvel grijpt, je niet meer loslaat en in je hoofd kruipt.

+++

Meredith Van O is de schrijversnaam van Meredith Van Overloop (1968), die in Vlaanderen bekend werd als zangeres van Pop In Wonderland. Ze is coach, richtte haar eigen bedrijf Triangis op en schreef twee non-fictieboeken: ‘Niet perfect, toch content’ (2015) en ‘Het Overloop effect’ (2016). Met ‘De Vuurvrouw’ debuteert ze als romanschrijfster en keert ze terug naar haar creatieve wortels als verteller van verhalen.

 

 

‘De Vuurvrouw’ is gebaseerd op waargebeurde feiten. 17 jaar lang heeft Meredith aan dit boek geschreven en gesleuteld, het was een lang en intens proces om de trauma’s uit haar jeugd te verwerken. Het resultaat is werkelijk verbluffend. Dit is een must-read.

Meredith is een van de gezichten van Echo–Lotgenotenwerking (Overlevers van Kindermishandeling). Over haar leven en hoe ze de trauma’s heeft laten rijpen tot een literaire thriller had Peter Perceval een beklijvend podcastgesprek met Meredith. Dat kan je hier bekijken en beluisteren:

 

 

 

> Meredith in de ochtendshow Sven & Anke op JOE, op woensdag 20/10/21.

 

 

> Meredith bij Ernst & Deborah in De Boekentuin

 

> Op Radio 2. (klik op link hieronder)

Meredith op Radio 2 – gesprek met Donaat Deriemaeker

> Interview Thrillerlezers!

https://thrillerlezers.blogspot.com/2021/12/meredith-van-o-ondervraagd.html

> Op MENT TV

> recensies (klik op links hieronder)

recensie De Boekenkast

recensie Perfecte Buren

recensie boekrecensieblog.nl

Thrillerlezers

Vijf-sterren-recensie – hebban.nl