Op hln.be

https://www.hln.be/in-de-buurt/kontich/erik-segers-59-brengt-nog-geen-jaar-na-debuut-al-tweede-roman-uit-meer-intriges-meer-waanzin-en-meer-erotiek~af1c7d71/

Erik Segers (59) brengt nog geen jaar na debuut al tweede roman uit: “Meer intriges, meer waanzin en meer erotiek”

Het Laatste Nieuws – 03 Jul. 2020

Nog geen jaar na zijn debuut, het op lof onthaalde ‘Ik ging naar de dokter’ , laat Erik Segers (59)al een tweede roman op de wereld los.

In ‘Een meisje met twee borsten’ hanteert hij de hilarische, licht absurdistische stijl van zijn eersteling, al is het verhaal op een heel andere leest gestoeld. “Het is dankzij Herman Brusselmans dat ik ben blijven schrijven.”

Er zijn maar weinig debuterende schrijvers die zoveel aandacht kregen als Erik Segers vorig jaar. Onder meer Herman Brusselmans, Aron Wade en Jeff Hoeyberghs toonden zich fan en de schrijver zelf mocht in ‘Gert Late Night’ aanschuiven om over ‘Ik ging naar de dokter’ te komen vertellen. Nog geen jaar later is er nu al ‘Een meisje met twee borsten’, een roman waarin de Kontichnaar – die freelance schrijft voor ‘Dag Allemaal’ – zijn inmiddels bekende hilarische, licht absurdistische stijl verder ontwikkelt.

Gangsters

“Daar waar ‘Ik ging naar de dokter’ een roadmovie was die zich afspeelde in één straat, strekt in mijn nieuwe roman de speelarena zich uit over de halve wereldbol”, zegt Segers. “‘Een meisje met twee borsten’ gaat over een jongeman die op zoek gaat naar een meisje, over twee meisjes in New York op zoek naar geluk en drie gangsters die vluchten naar Mexico. Die drie verhalen worden gaandeweg met elkaar verweven tot een doldwaas avontuur. Het is dus wel in de stijl van de vorige roman, maar anders. Met meer pagina’s, meer intriges, meer waanzin en meer erotiek.” (lacht)

Druk

En ook nu weer mag de schrijver weer enkele Bekende Vlamingen tot zijn fans rekenen. Niet in het minst Herman Brusselmans. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik na het succes van ‘Ik ging naar de dokter’ – er zijn intussen al meer dan 1.300 exemplaren verkocht – wel de druk begon te voelen. Ik was vorig jaar al aan een nieuwe roman gestart, maar gaandeweg is de twijfel toegenomen. Maar toen ik in februari dit jaar Herman Brusselmans interviewde voor ‘Dag Allemaal’, begon hij meteen over de mogelijke opvolger. ‘En, Erik? Hoe zit het met je tweede roman?’ Ik heb er dan maar meteen werk van het gemaakt om het boek te voltooien tegen de zomer.”

Krabbenmand

“Dus eigenlijk is het dankzij Herman dat ik ben blijven schrijven. En ook nu heb ik hem als een van de eerste mijn roman laten lezen en ook nu was hij weer heel enthousiast over mijn boek. ‘Een krabbenmand vol grappen en grollen’, mailde hij me. ‘Alsmede technisch prima gestructureerd’. Zijn lovende woorden staan deze keer dan wel niet op de achterflap, ik ben er niet minder trots om. En intussen ben ik al bezig aan mijn derde boek. Inspiratie genoeg dus.”

‘Een meisje met twee borsten’ is verschenen bij Segers’ eigen uitgeverij Good Stuff! Books en kost 20,99 euro. Het boek is onder meer te verkrijgen bij Standaard Boekhandel, Carrefour en de online verkoopkanalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.